İnstagram, 2010’da iPhone, iPad ve iPod Touch aygıtlarında kullanılabilir olarak Apple Store’dan piyasaya sürülmüş ücretsiz bir fotoğraf paylaşma programıdır. Başlarda yalnızda Apple ürünleri için üretilmiş olsa da 2012’nin başlarında Google Play’de de yer bulmuştur. Günümüzde hem iOs hem de Android tabanlı mobil cihazların kullanımına uygundur. Aynı zamanda bir de web sitesi bulunuyor Instagram’ın, ancak bu web sitesi fotoğraf yüklemenize izin vermiyor sadece fotoğraf görebilmenizi sağlıyor.
nitrogr.am ‘ın 2014 Ocak ayının verilerine göre;
  • 150 Milyon aylık aktif kullanıcıya
  • 16 Milyar toplam fotoğraf paylaşımına
  • 1.2 milyar beğenme ve 55 milyon günlük fotoğraf paylaşımına
    sahip olan Instagram istatistiki bilgileriyle göz dolduruyor.

Instagram Sınıfta

 

Bugünlerde çoğu eğitimci Facebook ve Twitter’ı eğitimci kimlikleriyle, ders işleyişlerinde kullanmaya başladılar. Geçtimiz günlerde paylaştığımız yazılarımızda biz de bu ağların eğitimde nasıl kullanılabileceğini anlatmaya çalışmıştık.
Türkiye’nin en büyük problemlerinden biri olan, ‘öğretmenin teknolojik bilgisinin öğrenciden az olması’ durumu sosyal medya alanında da sık sık karşımıza çıkmakta ne yazık ki. Bloom’a saygımız sonsuz. Ancak artık, “ders, sınıfta öğrenilir.” kalıbını yıkmamız şart. :)
Bu yazıda vereceğimiz ipuçlarıyla birlikte derslerinizde Instagram’ı kullanmaya başlarsanız öğrencilerinizi oldukça şaşırtacaksınız.

 

Yorum Gönder

 
Top