Eğitimciler olarak öğrencilerimizin kullanıyor olduğu sosyal ağlarda var olmamız gerektiğinden bahsetmiştik. Son zamanlarda yaygın olarak kullanılan Twitter’da daha iyi bir izlenim sergilemek için kullanabileceğiniz stratejiler:
  1. Kişisel Öğrenme Ağınızı Oluşturun: Meslektaşlarınızı takip ederek kendi branşınızdaki kişilerin neleri tartıştığını, neleri paylaştığını görebilirsiniz.
  2. Makale Paylaşın : Eğitim gündemini sadece izlemekle kalmayıp oluşturulmasına bir eğitimci olarak katkıda bulunmak, “ben de buradayım!” demek istiyorsanız bunu en kolay Twitter’da gerçekleştirebilirsiniz.
  3. Haberdar Olun: Eğitim dünyasının en yeni haberlerinden anında haberdar olabilirsiniz.
  4. Dersinizi Yönetin: Dersinizin yönetimini, dersin adına açılmış bir twitter hesabından veya kendi kişisel hesabınızdan yapabilirsiniz.
  5. Kariyer Listesi Oluşturtun: Öğrencilerinizden Twitter Liste özelliğini kullanarak gelecekteki hedeflerine yönelik kişileri ekleyecekleri bir liste oluşturmalarını isteyebilirsiniz.
  6. Anlık Ödevler Verin: Dersinizi günlük hayatla bağdaştırarak günlük hayattan örnekler içeren ödevler hazırlayarak tweet atabilirsiniz.
  7. Küçük Ödüller Vaat Edin: Hafta sonu tweet attığınız soruyu çözüp cevabı, ödevin hashtag’iyle tweetleyen öğrenciyi pazartesi günü bir süprizin beklediğini yazabilirsiniz.
  8. Öğrencileri Derse Bağlı Tutun: Dersinizde önceki hafta ne işlediğinizi ve ertesi gün ne işleyeceğinizi yazan kısa tweetler atabilirsiniz.
  9. Kısa Eleştiriler Yazın: Okuduğunuz kitabın, izlediğiniz filmin veya gittiğinizin oyunun hakkında kısa eleştiriler yazarak twitter profilinizi sadece eğitim için kullanılan sıkıcı profillerden olmaktan kurtarabilirsiniz.
  10. Hashtagleri Takip Edin: Dünya çapında eğitimcilerin buluşma hashtag’i #educhat; Türkiye’deki eğitimcilerin buluşma hashtag’i ise #egt ve #egitimdeteknoloji ‘dir.
  11. Özetletin: Dersin sonunda öğrencilerinizden o derste öğrendiklerini 140 karakterde özetleyerek tweet atmasını isteyebilirsiniz.
  12. Hashtag Oluşturun: Dersinizi ifade edebilecek hashtag’ler oluşturup öğrencilerinizden bu hashtagle içerik paylaşmasını isteyebilirsiniz. Mesela okulunuzun adını ve dersinizin adını kullanabilirsiniz.
Sonraki
Sonraki Kayıt
Önceki
Bu son yazıdır.

Yorum Gönder

 
Top